Læs mere

HJERTELIG TILLYKKE MED DIT BARN


Der er mange måder at reagere på, når man får et barn med Downs Syndrom - og ingen måde er rigtig eller forkert. Nogen ved på forhånd, at de venter et barn med et handicap og har haft tid til at forsøge at sætte sig ind i det, der venter. Men for størstedelen kommer det som en stor overraskelse og et chok, der kan gøre den første tid med den lille ny svær og uoverskuelig.


Som nye forældre til et barn med Downs Syndrom oplever man at blive opsøgt af en masse fagfolk, læger, fysioterapeuter, ergoterapeuter, småbørnsvejledere, sagsbehandlere – længe før man overhovedet har lært sit eget barn at kende. De fleste oplever det som meget overvældende og grænseoverskridende.


Downs Syndrom Fyn er en forening af frivillige, der ikke er eksperter, professionelle rådgivere eller meningsdannere, men bare forældre. Til børn der ikke er helt som de andre. Vi har selv stået med et lille nyt barn og været i tvivl om det meste. Og vi vil meget gerne dele vores erfaringer som forældre til børn med Downs Syndrom med jer som nye forældre eller pårørende og forsøge at hjælpe jer videre i en hård og turbulent tid.